Vis is gezond

Elke week tenminste twee maal vis

Deskundigen concluderen: tenminste twee maal per week vis eten, waarvan één keer vette vis, is gunstig voor de gezondheid. Dat betekent voor veel mensen dat ze vaker vis op het menu zouden moeten zetten.

Het is bekend dat meer vis in plaats van vlees de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Dus Nederlanders zouden vaker vis moeten eten. De huidige visconsumptie van de Nederlandse bevolking ligt op circa 70 gram per week. Dat is nog niet eens de helft van de door voedingsdeskundigen aanbevolen hoeveelheid.

Een lekkere garnalencocktail, een rijk gevulde vissoep, gebakken gamba's of toast met makreel… met vis is volop variatie mogelijk. Als het dan ook nog eens heel gezond is en bovendien gemakkelijk te bereiden, wat staat een lekkere vismaaltijd dan nog in de weg? In onze rubriek 'Garnalen culinair' helpen we u vast op weg met een aantal garnalengerechten. Een goed begin om eens wat vaker vis op het menu te zetten.

 

 

 


Contact