Garnalen culinair

Met Heyco garnalen is het echt smullen geblazen. Hieronder vindt u 4 gerechten waarmee u uw partner, uw gasten of gewoon uzelf eens lekker en gezond kunt verrassen.

 

Voorgerecht: Vissoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

- 250 gr Heyco - Hollandse garnalen
- 250 gr kabeljauwfilet
- 1,5 liter visbouillon
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomaten (in blokjes)
- 10 zwarte olijven
- bieslook
- cayennepeper
- zout
- versgemalen peper

Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de paprika en de ui in kleine stukjes. Fruit de ui, paprika en knoflook in een beetje olie. Voeg de bouillon en tomaten (met sap) toe en laat dit 5 minuten koken. Pureer vervolgens de soep met een blender.

Doe de soep terug in de pan en voeg de in ringetjes gesneden prei toe. Breng het weer aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Snijd de kabeljauw in blokjes. Leg ze in de soep en laat de soep 2 minuten zachtjes koken. Breng de soep pittig op smaak met zout, peper en de cayennepeper. Laat de garnalen in de soep warm worden.

 

Hoofdgerecht: Roodbaars met Hollandse garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

- 250 g Heyco - Hollandse garnalen
- 4 roodbaarsfilets à 100 g
- 1 kropsla
- 2 dl visfond
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel crème fraîche
- zout, peper
- 25 g koude boter of margarine
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 eetlepel citroensap

Bereiding:
Verwarm de over voor op 175°C. Verwarm vier borden voor.

Pluk en was de kropsla en laat goed uitlekken. Ontdoe de sla van de nerven en snijd hem in reepjes. Breng de visfond aan de kook en voeg de slarepen toe. Laat het geheel ± 3 minuten zachtjes koken. Neem de sla met een schuimspaan uit de pan en pureer met behulp van een keukenmachine.

De slagroom, de crème fraîche en de slapuree in een pan door elkaar roeren en dit langzaam aan de kook brengen, even laten inkoken. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout.

Vet een ovenschaal in en leg de visfilets hierin naast elkaar en bestrooi ze met zout en besprenkel met de wijn. De schaal afdekken met aluminiumfolie en de vis in het midden van de oven ± 15 minuten garen.

In een pan de garnalen met de citroensap en wat peper al roerend ± 1 minuut verwarmen en over de vier voorverwarmde borden verdelen. De slasaus verwarmen en de in klontjes gesneden boter al kloppend erdoor mengen. Met een staafmixer de saus schuimig kloppen en de saus rondom de garnalen scheppen. De visfilets op de garnalen leggen.

Serveren met aardappelpuree en gekookte worteltjes. 

 

Cocktailsalade van Hollandse garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram Heyco - Hollandse garnalen
- 6 eetlepel crème fraiche
- zout
- peper
- citroensap
- 2 theelepels fijngesneden verse dragon
- kleine blaadjes kropsla
- chilipoeder.

  

Bereiding:
Pluk en was de kropsla en laat goed uitlekken. Maak mooie niet al te grote blaadjes.
Breng de crème fraïche op smaak met zout, peper, citroensap en dragon. Roer de saus door de garnalen.

Neem vier mooie cocktailglazen en schik hierin de slablaadjes. Serveer het mengsel in de slablaadjes. Bestrooi heel dun met chilipoeder.

 

Culinaire hap: Kerriesoes met Hollandse garnalen

Ingrediënten:

- 250 gram Heyco - Hollandse garnalen
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels half stijf geklopte slagroom
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 schaaltje slablaadjes en blokjes tomaat

Om te garneren:
- versgemalen peper
- zout
- citroenpartjes
- Voor de soesjes:
- 1,2 deciliter melk
- 65 gram boter
- 65 gram bloem
- 3 eieren
- snufje zout


Bereiding:
Breng de melk met de boter en het zout in een ruime pan aan de kook. Voeg dan al roerende de bloem erbij. Roer flink met een houten lepel tot de massa stevig is en loslaat van de bodem. Laat dit enigzins afkoelen. Daarna de pan van het vuur nemen en de eieren er stuk voor stuk doorheen mengen tot een stevig, glad beslag ontstaat. Doe dit beslag in een spuitzak met een glad spuitje en spuit hier bolletjes van op een met boter ingevette bakplaat. Bak de bolletjes in de oven op 200 graden C., in 15 min. mooi bruin en gaar. Laat ze dan afkoelen. Roer in de tussentijd de mayonaise met de room glad. Voeg de kerriepoeder, de gembersiroop, het citroensap en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de garnalen nu hier doorheen. Nu de afgekoelde soesjes half opensnijden en vullen met de garnalenvulling. Op gekoelde borden plaatsen met sla, blokjes tomaat en partjes citroen.

EET SMAKELIJK!

Kijk voor nog veel meer smakelijke gerechten met garnalen ook op de website van Het Nederlands Visbureau: www.visrecepten.nl

 

 


Contact